FAQ

Veelgestelde vragen

De indeling in groepen wordt alleen gebruikt tijdens het eten en drinken, en verzamelen aan het einde van de dag. Dit is zodat de leiding beter overzicht kan houden en kan controleren of iedereen er is. Als een kind bij een vriendje/vriendinnetje uit een andere groep wilt zitten tijdens een pauze moet hij/zij zich elke keer eerst melden bij het eigen groepje en de leiding om toestemming vragen.

 

Buiten het eten en drinken zijn de kinderen vrij om te spelen en deel te nemen aan activiteiten met wie zij willen.

Het kampterrein is in Nationaal Park De Kennemerduinen waar Licht en Lucht TVB haar tenten opslaat. Andere kampen uit Amsterdam zijn ook in de omgeving met hun tenten en kinderen. Ons terrein is ongeveer 15 minuten lopen van het parkeerterrein bij het bezoekerscentrum Koevlak van het Nationaal Park, aan de Zeeweg Overveen. Op de donderdagochtend van elke kampweek mogen ouder het kamp bezoeken. In de e-mail met informatie die u ongeveer een week voor het kamp ontvangt, staan de routebeschrijving en het programma van de ouderochtend

Als kamp proberen we onze prijzen zo laag mogelijk te houden. Dat doen we door zo min mogelijk geld uit te geven. We werken louter met vrijwilligers. Desondanks is de prijs van € 89 per kampweek niet kostendekkend. Onze kosten per kampweek bedragen ruim € 100 per kind. We vragen ouders die wat extra kunnen missen om een donatie te doen, zodat we het kamp toegankelijk kunnen houden voor iedereen.

Nee, dat staan we niet toe. Alle kinderen dienen op een van de opstapplaatsen op- en uit te stappen. Er is een opstapplek op de parkeer plaats van het nationaal park zuid kennemerland. Alleen kinderen die dit als opstap plek hebben toegewezen kunnen op deze plek gebracht en gehaald worden. Dit is gedurende de hele kamp week ook de breng en haal locatie. Kinderen mogen niet vanaf het kampterrein worden opgehaald.  Ouders wachten op de parkeerplaats. 

Op ons kamp is een gediplomeerde EHBO-er/ster aanwezig. Deze heeft de beschikking over allerhande middelen om wondjes en splinters te behandelen en ander klein leed te verzachten. Mocht het toch nodig zijn om naar de Eerste Hulp in het ziekenhuis in Haarlem te gaan dan wordt u, als ouder, natuurlijk direct ingelicht.

Als het weer het toelaat kunnen kinderen onder begeleiding naar het duinmeertje. Bij het meertje is permanent toezicht aanwezig en enkele meters vanaf het strand ligt een lijn om dieper water af te schermen. Kinderen zonder zwemdiploma (afwijkende kleur polsbandje) mogen alleen aan de waterkant spelen, tot de lijn. Zij mogen niet zwemmen.

We maken gebruik van een kampterrein in de duinen, met zand, gras, struiken, en oneffenheden. De schommels, glijbanen en trampolines op het kampterrein zijn stevig, worden zo stabiel mogelijk opgesteld, worden goed onderhouden en er is voortdurend toezicht op het veilig gebruik van de speeltoestellen. We kunnen echter geen betonankers plaatsen. Onze speeltoestellen zijn niet gekeurd conform het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS) of de Europese EN1176 norm.

Als een ander uw kind komt ophalen dan de ouder/verzorger die ’s ochtends uw kind bij de bus heeft overgedragen aan de begeleiding, wilt u dit dan ’s ochtends doorgeven? In principe blijven kinderen bij de leiding tot ze zijn opgehaald door iemand die wij en zij kennen.