Over ons

Over ons

De Stichting Licht en Lucht TVB organiseert al bijna 100 jaar een zomerkamp, volledig met vrijwilligers. Het bestuur van de stichting bestaat in principe uit ouders van kinderen die naar het kamp gaan, met hulp van anderen. Het is leuk vrijwilligerswerk en we komen graag in contact met mensen die willen komen helpen.

Leiding en Kampassistenten

Elke groep kinderen heeft één persoon als leiding, eventueel met een kamp-assistent als hulp. Kamp-assistenten zijn oud-deelnemers die nog geen 18 jaar zijn en meegaan om de organisatie te ondersteunen. Zij kennen het kamp en de omgeving zeer goed en zijn een belangrijke hulp voor ons allemaal.

Hoofdleiding

Op het kamp is de organisatie in handen van de Hoofdleiding, ervaren mensen die al vele jaren meegaan, soms ooit als deelnemer en zeker als groepsleiding.

Mijn naam is Jeffrey, ik ben 31 jaar oud en ik ga vanaf 2012 mee met dit vakantiekamp.
Sinds 2018 mag ik samen met andere ervaren krachten hoofdleiding zijn van het kamp en dat is ontzettend leuk!
In mijn dagelijks leven ben ik leerkracht op een basisschool, waarbij ik les mag geven aan 23 ontzettend leuke leerlingen. Maar stiekem verlang ik het hele jaar door naar die ene drie weken, aan het begin van de vakantie…

Op ons kamp hebben de kinderen écht vakantie. Lekker doen waar ze zin in hebben, ontspannen, genieten… Ik beschouw het als een voorrecht dat ik ieder jaar mag helpen om zoveel kinderen dit plezier te bezorgen.
Hopelijk tot op het kamp!

Mijn naam is Delano en ik ben 34 jaar oud. Als kind zijnde ben ik ieder jaar mee geweest van kamp dat ik maar mocht en vanaf het moment dat ik mee kon gaan als leiding was ik er weer. Dit was toen nog bij een ander kamp, maar sinds ik kennis heb gemaakt met dit kamp kan ik het niet meer uit mijn hart denken! Ik vind het heerlijk om te zien hoe de kinderen zonder de dagelijkse technologie toch een heerlijke zomervakantie kunnen hebben!

In het dagelijks leven ben ik medewerker op een afdeling import. Iets totaaaaaal anders dus dan plezier maken met kinderen (en misschien ook een beetje op ze letten). Daarom ben ik ieder jaar weer aan het aftellen naar de zomervakantie, zodat ik samen met mijn eigen kinderen weer lekker mee mag met kamp!

Mijn naam is Melanie, ik ben 31 jaar en ben in 2012 begonnen met Licht en Lucht. Dit wordt dus mijn 13e jaar dat ik mee ga. Ik ben eerst 7 jaar als leiding mee geweest en het wordt nu mijn 5e jaar als hoofdleiding.
In het dagelijks leven werk ik als Onderwijsassistent op een Basisschool voor Speciaal Basisonderwijs in Amsterdam. Dit doe ik met heel veel plezier.

Ik ben altijd erg blij wanneer het eindelijk weer vakantie is. Want dan mogen we weer!
Ik kan mij geen betere besteding van mijn vakantie bedenken.