Praktische informatie

Inschrijven

De inschrijvingen voor 2024 starten op 29 maart.

Regulier inschrijven kan tot 3 weken voor de start van het kamp. Daarna kunnen we geen nieuwe kinderen meer inplannen.

 

Inschrijven kan zo lang er plaats is in een week, daarna gaat uw kind op de wachtlijst. Voor houders van een Stadspas Amsterdam reserveren we in elke week plaatsen en wanneer deze niet vol komen, gaan de kinderen op de wachtlijst op volgorde van inschrijving alsnog over naar het kamp.

U kunt uw kinderen inschrijven via deze website, de inschrijving start in april en wordt aangekondigd op deze site. Vanaf de dag en tijdstip dat de inschrijving start, plaatsen we de knop naar het inschrijfformulier op de website. U dient direct (via iDEAL) te betalen. De inschrijving is pas definitief als de betaling van het inschrijfgeld ontvangen is.

Je reserveert eerst een plaats door je eigen naam, email en telefoon in te vullen, en de namen van de kinderen (maximaal 4). Nadat je deze plaats hebt gereserveerd, ontvang je een e-mail bericht met inlog gegevens. Je kan dan binnen 24 uur de gegevens aanvullen en de inschrijving betalen. Doe je dat niet binnen 24 uur, dan vervalt je plaats.  De e-mail met inloggegevens ontvang je vanaf emailadres inschrijvingen@licht-en-lucht.nl (check je spambox!). Let erop dat je het in de reservering opgegeven mailadres gebruikt.

 

Betalen doe je direct via IDEAL. Ook een extra donatie voor de stichting kun je meteen doen bij de betaling via IDEAL. Hartelijk dank alvast!

 

Als je kind op de wachtlijst staat ontvang je twee e-mails: eentje met de inloggegevens op uw persoonlijke beheerpagina binnen de inschrijfmodule en een mail met de bevstiging dat uw kind(eren) op de wachtlijst staan. Dat werkt mogelijk verwarrend, hebben we gemerkt, maar het is geen systeemfout. Als je kind(eren) op de wachtlijst staan, kun je wel de gegevens aanvullen of aanpassen, maar nog niet betalen. Zodra je bericht krijgt dat je kind alsnog mee kan op kamp maak je de inschrijving af (incl. betalen).

 

Kinderen met een Stadspas kunnen alleen nog worden ingeschreven met het Stadspasnummer van het kind zelf.

 

We plaatsen kinderen van de wachtlijst als er inschrijvingen geannuleerd worden of Stadspasplaatsen onverkocht blijven. Dat laatste weten we vaak pas enkele weken voor het kamp. Als je aan de beurt bent ontvang je een email met de uitnodiging om je kind(eren) in te schrijven.

De kosten zijn € 89,00 per kind per week, met Stadspas € 20,00 per kind per week. Bij gebruikmaking van Stadspas-korting dient een kopie te worden gemaild naar de penningmeester en dient het Stadspasnummer van het kind te worden ingevuld bij het inschrijven. Houd de pas dus bij de hand!

Het kamp heeft een aantal spelregels.

Zodra de inschrijving compleet en betaald is, is de inschrijving definitief. Dat betekent dat uw kind mee kan met het kamp in de opgegeven week. Wel kunt u de inschrijving daarna nog annuleren. De Stichting kan bij overmacht het kamp ook annuleren. Daarover hieronder meer.

Als u uw kind inschrijft, gaat u ermee akkoord dat het kind alleen op een van de opstapplaatsen in Amsterdam kan op- of uitstappen. Zelf brengen naar of halen van het kampterrein is niet toegestaan.

Als u uw kind inschrijft, verwachten wij ook dat het kind daadwerkelijk deelneemt aan het kamp. Wij moeten elk jaar veel kinderen teleurstellen omdat we niet genoeg plaats hebben, en we vinden het heel vervelend als ingeschreven kinderen niet komen opdagen. Als na het inschrijven blijkt dat uw kind toch niet mee kan gaan:

  • Kunt u de inschrijving tot zes weken voor de start van de eerste kampweek kosteloos annuleren en krijgt u het inschrijfgeld terug.
  • Tussen vier en zes weken voor de start van de eerste kampweek kunt u de inschrijving annuleren maar ontvangt u geen inschrijfgeld terug.
  • Bij annulering van een inschrijving plaatsen wij kinderen vanaf de wachtlijst voor de vrijgekomen plek. Het heeft geen zin om zelf iemand naar voren te schuiven om de vrijgekomen plek in te nemen.


Restitutie van inschrijfgeld

Alleen bij annuleren via de inschrijfmodule (op uw persoonlijke pagina) wordt inschrijfgeld terugbetaald. Bij annuleringen per e-mail niet.


Annuleren kamp door de Stichting

De Stichting kan het kamp annuleren als de Stichting de kinderen niet de veiligheid of plezier kan bieden zoals we dit al tientallen jaren doen. Bijvoorbeeld bij te weinig leiding of een pandemie kan de Stichting het kamp annuleren. Uiteraard doen we er alles aan om het kamp door te laten gaan. De Stichting is een vrijwilligersorganisatie die op basis van non-profit werkt. Mocht het kamp geannuleerd worden dan is het uitgangspunt om u daarvan snel mogelijk op te hoogte te brengen en het inschrijfgeld te retourneren. Als er echter al grote kosten gemaakt zijn dan kan het restitutiebedrag mogelijk lager zijn dan het inschrijfgeld.

Annuleren van een inschrijving dient u zelf te doen in de inschrijfmodule waarin u ook de inschrijving heeft voltooid. U heeft bij de online aanmelding van ons een persoonlijk wachtwoord ontvangen voor het systeem. Als u daarmee inlogt kunt u een inschrijving annuleren. Het inschrijfgeld wordt terugbetaald bij een annulering tenminste 6 weken vóór de eerste dag van het zomerkamp. Daarna kan geen restitutie meer plaatsvinden. Annuleert u door ons een email te sturen in plaats van via het inschrijfsysteem, dan betalen we vanaf 2018 geen inschrijfgeld meer terug.

Dagindeling

De vertrektijden van de bussen stellen we definitief vast na de indeling. U kunt ongeveer uitgaan van de volgende tijdstippen: verzamelen op de opstapplaats rond 8:00 en aankomst rond 17:00.

Dit is hoe een dag op Licht en Lucht er ongeveer uitziet:

 

 

8:00 verzamelen bij de opstapplaats

[30 minuten busrit]

[15 minuten lopen naar het kampterrein]

spelen, activiteiten

12:00 lunch (11:45 voor de minikampers)

zwemmen als het mooi weer is, spelen, activiteiten

3:00 water drinken

3:30 spullen verzamelen en terug naar de bus lopen

17:00 aankomst op de opstapplaats

Inschrijving staat open voor kinderen die ten tijde het kamp tussen 5 – 12 jaar oud zijn. Kinderen worden ingedeeld op leeftijd waarbij oudere kinderen uiteraard andere activiteiten aangeboden krijgen:

  • Minikamp: 5 – 6 jaar
  • Midikamp: 7 t/m 9 jaar
  • Grootkamp: 10 t/m 12 jaar

 

Binnen deze groepen worden er groepjes gemaakt van ongeveer 12 kinderen. De groep wordt in het grote kamp begeleid door 1 volwassen begeleider en in het minikamp door 1 volwassen begeleider en 1 junior begeleider. Elk kind houdt de hele week de vaste begeleider.

 

De indeling in groepen heeft een administratieve reden en geldt voor de veiligheid van heen- en terugreis. Het staat de kinderen vrij om met elkaar te spelen en aan elke activiteit deel te nemen, ongeacht in welke groep ze zitten. 

 

Natuurlijk is er een uitgebreid programma voor slecht weer. De tenten zorgen er dan voor dat de kinderen droog zitten en er zijn genoeg materialen voorhanden om te knutselen of spelletjes doen.

Voorbereiding

Kinderen nemen hun eigen lunchpakket en een eigen afsluitbare lege drinkbeker mee. Voorzie met name de drinkbeker van een duidelijke naamsticker. De broodtrommels worden per groep in een mand gedaan om te voorkomen dat het brood op is voordat het lunchtijd is. Extra fruit (liever geen zacht fruit) of een extra boterham kunt u meegeven als ‘pauze hapje’ dat in hun tas blijft.

 

Op het kamp is drinkwater aanwezig. U mag uw kind uiteraard pakjes drinken meegeven. De drinkbeker of een flesje water kan worden bijgevuld. Aangezien het eten niet in een koelkast wordt bewaard, adviseren wij af te zien van bederfelijk broodbeleg zoals filet americain, paté, zachte kaas, etc. De kinderen lopen ongeveer een kilometer  van de bus naar ons terrein, we adviseren niet een grote en zware tas mee te geven!

Kleding moet tegen een stootje kunnen, de kinderen spelen de hele dag buiten. Geef ze niet hun nieuwste kleren mee en zorg dat ze dichte schoenen aan hebben. Geen teenslippers of sandalen! Als het kan, zet naam en telefoonnummer in de kleding. Soms raakt een kledingstuk zoek. Mist u iets, geef dan direct de volgende dag een briefje aan de buscoördinator of de groepsleid(st)er van uw kind met een beschrijving.

Zonnebrand: smeer uw kinderen bij mooi weer ’s ochtends al in met zonnebrand. Op het kamp is zonnebrand aanwezig, de kinderen worden in elk geval na de lunch ingesmeerd.

 

Bij felle zon adviseren we een pet of ander hoofddeksel mee te geven, dat vermindert de kans op oververhitting, zonnebrand of zonnesteek.

 

Teken worden na ontdekking direct verwijderd en uw kind krijgt een bericht mee zodat u weet dat een teek is verwijderd. Controleert u alstublieft zelf uw kind elke dag goed op eventuele niet ontdekte teken.